Een Familiegeschiedenis

De geschiedenis van ‘Le Coq en Pate’ is onlosmakelijk verbonden met die van de familie Bacchetta. Sinds de oprichting in 1972, hebben twee generaties van liefhebbers van de zuivere keuken elkaar opgevolgd, tot grote vreugde en eetplezier van de bewoners van Sint-Lambrechts-Woluwe … en daarbuiten. Oorspronkelijk openden de broers Graziano en Angelo Bacchetta een restaurant in Nieuwpoort. Dit restaurant oogstte een groot succes, maar het seizoensgebonden karakter doet hen besluiten om naar een andere locatie te zoeken. Zij zetten hun zinnen op de oude drogisterij Tomberg. ‘Le Coq en Pate’ was geboren. Gedurende de eerste drie decennia en dankzij de klassieke Franse keuken en de vriendelijke gezelligheid van ‘Le Coq en Pate’ kent het restaurant een groeiende klantenkring.

Verandering van millennium… en omkadering

Sinds 2002, wordt de continuïteit van het restaurant verzekerd door Olivier Bacchetta. Met de ervaring die hij heeft opgedaan in de grootste restaurants van Brussel zoals ‘Ecailler du Palais Royal’, ‘De Schaapskooi’ en ‘Comme chez soi’, heeft de jonge chef-kok besloten om nieuwe energie aan het familiebedrijf te geven door de menukaart te vernieuwen. De gedurfde gerechten en geselecteerde producten zijn kenmerkend voor een moderne keuken, fijner en met een herkenbare Italiaanse invloed. De volharding in kwaliteit en inventiviteit werd beloond met een continue aanwezigheid van ‘Le Coq en Pate’ in de Bib Gourmand van de Michelin-gids Benelux sinds 2009, maar vooral door een aanhoudend succes bij de vele liefhebbers van de fijne keuken.

Het restaurant

Al meer dan 40 jaar lang verwelkomt ‘Le Coq en Pate’ de liefhebbers van lekker eten voor een heerlijke gastronomische ervaring die traditie en innovatie combineert. Onze enige doelstelling: de smaakpapillen van onze veeleisende gasten verrukken. Om dit te verwezenlijken, selecteren we rigoureus de exclusiefste ingrediënten afkomstig uit alle Italiaanse regio’s. In de keuken worden de te ontdekken smaken en de traditionele producten samengevoegd tot een briljante bloemlezing van gerechten, onuitgegeven en elegant. Wees welkom in ons restaurant en – tijdens de zomermaanden – op ons terras voor een aangename en deugddoende smaakervaring.

Olivier Bacchetta

Olivier Bacchetta, aan het roer van ‘Le Coq en Pate’ en tevens chef in de keuken, werkt enkel met verse seizoensproducten en hoogwaardige ingrediënten op zoek naar de optimale smaak; één die een aanvullende en onderscheidende dimensie biedt aan de Italiaanse keuken van zijn roots. Chef Bacchetta, gevormd in de keukens van gerenommeerde Brusselse restaurants (L’Ecailler du Palais Royal, La Bergerie, Le Comme Chez Soi), draagt begrippen als inspiratie, passie en durf achter het fornuis hoog in het vaandel. De vele creaties en originele recepten die wij sinds meer dan 10 jaar aanbieden, zijn immers de onmiskenbare geloofsbrieven van onze ambachtelijke smaken.